1. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo izvaljajte na debljinu od pet centimetara, pa isecite četiri kruga prečnika 16 centimetara. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.


Sastojci:

350 g lisnatog testa
200 g nemasnog sira
200 g punomasnog sira
srž šipke vanile
kašika skroba
4 kašike šećera
1 jaje
250 g šljiva bez koštica
kašika mleka
60 g pekmeza od kajsija

2. Za fil pomešajte sireve, srž vanile, skrob i dve kašike šećera i jaje.

3. Šljive isecite i pomešajte sa preostalim šećerom. Filom namažite testo (ostavite ivicu od dva centimetra nenamazanu), pa pospite šljivama. Ivice izvucite nagore, pa malo preklopite preko fila. Žumance razmutite u mleku, premažite testo, i pecite oko 25 minuta. Džem zagrejte, premažite njime pite i ostavite da se ohlade.