1. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo izvaljajte na debljinu od pet centimetara, pa isecite četiri kruga prečnika 16 centimetara. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
2. Za fil pomešajte sireve, srž vanile, skrob i dve kašike šećera i jaje.
3. Šljive isecite i pomešajte sa preostalim šećerom. Filom namažite testo (ostavite ivicu od dva centimetra nenamazanu), pa pospite šljivama. Ivice izvucite nagore, pa malo preklopite preko fila. Žumance razmutite u mleku, premažite testo, i pecite oko 25 minuta. Džem zagrejte, premažite njime pite i ostavite da se ohlade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus