1. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo izvaljajte na debljinu od pet centimetara, pa isecite četiri kruga prečnika 16 centimetara. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
2. Za fil pomešajte sireve, srž vanile, skrob i dve kašike šećera i jaje.
3. Šljive isecite i pomešajte sa preostalim šećerom. Filom namažite testo (ostavite ivicu od dva centimetra nenamazanu), pa pospite šljivama. Ivice izvucite nagore, pa malo preklopite preko fila. Žumance razmutite u mleku, premažite testo, i pecite oko 25 minuta. Džem zagrejte, premažite njime pite i ostavite da se ohlade.
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem