1. Maslac i so u činiji dobro umutiti. Jedno za drugim dodavati jaja. Sipati brašno i prašak za pecivo. Postepeno u masu sipati mineralnu vodu i stalno mešati.


Sastojci:

200 g maslaca
1/2 kašičicee soli
4 jajeta
200 g brašna
kašičica praška za pecivo
6 kašika mineralne vode
150 g gaude
slatka aleva paprika
mleveni biber
1/4 veze vlašca
1/4 veze peršuna

2. Rendanu gaudu, slatku alevu papriku i šareni biber dodati testu. Vlašac kao i peršun očistiti, oprati i osušiti. Vlašac iseći u kolutiće, a, peršun u sitne komade. Začinsko bilje dodati u testo sa galete. Aparat za galete (toster) zagrejati i podmazati. Vaditi iz mase testo za galete i peći ih dok ne dobiju zlatnožutu boju. Držati ih na toplom. Ispečene galete ređaati na tanjir i po želji posuti sveže iseckanim začinskim biljem.