Pita sa tikvicama je super ukusni lagani obrok ili predjelo. Podjednako je ukusna sa običnim ili heljdinim korama.
Gotova za manje od sat vremena, ova pita će svojim ukusom izamamiti uzdahe zadovoljstva.
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
1 praziluk,
2 veće tikvice,
250g sira,
2~3 kašike ulja,
soli po ukusu.
Za premaz:
3 jajeta,
200ml jogurta,
100ml ulja,
1 kašičica soli,
kašika brašna,
kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo.
PRIPREMA:
Praziluk sitno iseckati i prodinstati dva tri minuta na malo ulja.
U posudu sa prazilukom dodati izrendane tikvice.
Dinstati dok voda je ispari.
Posoliti i skloniti sa šporeta da se prohladi, pa dodati sir i sve lepo promešati.
Posebno umutiti jaja, zatim im dodati jogurt, ulje, so, brašno i sodu.
Prvu koru za pitu premazati premazom u tankom sloju.
Preko nje staviti drugu koru i ponoviti.
Preko nje staviti treću i opet uraditi isto.Na četvrtu koru premazati preliv a zatim rasporediti deo fila.
Urolati pitu i staviti je u podmazan pleh.
To ponoviti dok se ne potroše sve kore i fil.
Dobićete 4 rolata jer bi trebalo da bude 16 kora u pakovanju.
Gotove pite premazati preliv ako vam je ostao, a ako nije u redu je da se premaže samo vodom pomešanom sa malo ulja.
Pitu peći na 200C oko 20 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Kada se prohladi iseći je poslužiti.
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus