Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite domaće testo za picu, filujte po želji i uživajte u omiljenom italijanskom specijalitetu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. 


Sastojci:

500 g brašna
30 g kvasca
pola kašičice šećera
kašičica soli
1 dl ulja
mlaka voda za mešenje

2. Pomešajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje.

3. Zamesite meko testo uz pomoć mlake vode. Testo je spremno kada se ne lepi, ali ne treba biti ni previše suvo.

4. Ukoliko vam ostane testa, možete ga zamrznuti, pa ćete tako imati domaću podlogu za picu kada vam zatreba. 

SAVET: Picu uvek pecite u unapred zagrejanoj rerni, ukoliko želite da bude hrskavije pecite na najvećoj temperaturi.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti