1. Makadamija orahe krupno iseći. Pomešati pšenično i kestenovo brašno sa skrobom i solju. U brašnu napraviti udubljenje i u njega sipati kvasac rastvoren u 275 ml mlake vode, pa zamesiti glatko testo.
2. Testo pokriti i ostaviti na toplom da narasta oko jedan sat.Zatim ga još jednom dobro premesiti. Podmazati duboki pravougaoni kalup (30 cm), posuti brašnom, pa spustiti testo oblikovano prema kalupu. Pokriti i ostaviti da još pola sata narasta. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
3. Hleb peći 50-60 minuta. Izvaditi ga iz rerne, pažljivo ga premazati sa malo tople vode, a zatim posuti sitno seckanim orasima ili lešnicima. Hleb peći još desetak minuta na sniženoj temperaturi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus