Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

Hleb od kestena

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Obogatite trpezu pravim jesenjim pecivom od kestenovog brašna.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Makadamija orahe krupno iseći. Pomešati pšenično i kestenovo brašno sa skrobom i solju. U brašnu napraviti udubljenje i u njega sipati kvasac rastvoren u 275 ml mlake vode, pa zamesiti glatko testo.


Sastojci:

150 g slanih makadamija oraha
500 g brašna
100 g kestenovog brašna
50 ml ulja
2 kašičice pšeničnog skroba
pakovanje kvasca
kašičica soli

2. Testo pokriti i ostaviti na toplom da narasta oko jedan sat.Zatim ga još jednom dobro premesiti. Podmazati duboki pravougaoni kalup (30 cm), posuti brašnom, pa spustiti testo oblikovano prema kalupu. Pokriti i ostaviti da još pola sata narasta. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

3. Hleb peći 50-60 minuta. Izvaditi ga iz rerne, pažljivo ga premazati sa malo tople vode, a zatim posuti sitno seckanim orasima ili lešnicima. Hleb peći još desetak minuta na sniženoj temperaturi.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti