Ako se približava neka zabava napravite ovo ukusno pecivo i gosti će se oduševiti.
Sastojci:
1 kg brašna
500 g mlevenog mesa
650 ml jogurta
50 g susama
5 jaja
peršun
1 glavica crnog luka
1 prašak za pecivo
1 svež kvasac
ulje
so
mleveni crni biber
Priprema:
Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u tiganj dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo i promešamo. Kada se meso isprži, skinemo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun i promešamo. Kvasac dodamo u posudu sa jogurtom i mešamo dok se ne rastopi. Zatim jogurt sipamo u posudu sa brašnom. Dodamo prašak za pecivo, jaja i promešamo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini.
Od svakog parčeta testa oblikujemo loptastu formu. Od prve forme oklagijom razvučemo koru. Isečemo koru na osam trouglova. Na prvi trougao od testa nanesemo deo fila, uvijemo kroasan i stavimo u tepsiju obloženu pek papirom. Na isti način pripremamo sve kroasane i poređamo u tepsiju. Kuvarskom četkom žumancem premažemo svaki kroasan i nanesemo susam (ako želimo).
Ostavimo kroasane 30-ak minuta da narastu, pa ih pečemo pola sata u rerni zagrejanoj na 220°C. Kroasane serviramo na keramičkoj tacni ili u tanjiru u koji smo prethodno sipali kiselu pavlaku, majonez ili neki drugi sos koji može da posluži kao umak za kroasane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus