Dok ste u izolaciji izveštite se u spremanju najrazličitijih jela. Isprobajte da napravite domaći burek sa mesom i više nećete morati u pekaru da idete. Služite ga sa jogurtom.
Sastojci:
- ½ kg debelih kora
- 3 šoljice mleka
- 1 šoljica vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 1 glavica crnog luka
- 100-150 g mlevenog mesa
- so
- biber
Priprema:
Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela, a mleko, vodu, ulje i so zagrejte. Napravite fil. Zatim podmažite pleh i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem