Ove pogačice zanimljivog ukusa peku se svega 15-ak minuta.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 25 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice čilija u prahu
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g izrendanog čedar sira
- 250 ml mlaćenice
- 1 jaje
- 1 kašika vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C, a tepsiju obložite pek papirom. Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, čili i so u jednoj posudi. Ubacite komadiće hladnog maslaca i kratko mutite. Dodajte sir i mlaćenicu, pa prebacite na pobrašnjenu podlogu i kratko mesite. Razvaljajte testo tako da bude debelo 1,5 cm, pa izrežite krugove. Premažite ih žumancetom, stavite u tepsiju i pecite 15 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus