Ove pogačice zanimljivog ukusa peku se svega 15-ak minuta.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 25 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice čilija u prahu
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g izrendanog čedar sira
- 250 ml mlaćenice
- 1 jaje
- 1 kašika vode
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C, a tepsiju obložite pek papirom. Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu, čili i so u jednoj posudi. Ubacite komadiće hladnog maslaca i kratko mutite. Dodajte sir i mlaćenicu, pa prebacite na pobrašnjenu podlogu i kratko mesite. Razvaljajte testo tako da bude debelo 1,5 cm, pa izrežite krugove. Premažite ih žumancetom, stavite u tepsiju i pecite 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom