1. Od navedenih sastojaka umesite testo, dodajući kačkavalj na samom kraju. Razvijte oklagijom 2/3 testa na lako pobrašnjenoj radnoj površini, tako da dobijete krug prečnika 28 cm (ako nemate okruglu tepsiju, može i četvrtasta). Položite testo na podmazanu tepsiju i izbodite ga viljuškom na nekoliko mesta. Pecite na oko 200 ºC oko 20 min. Testo ne treba da se ispeče do kraja. Nakon pečenja stavite testo da se hladi. Od preostalog testa oblikujte traku i njome obložite ivicu prethodno polupečenog testa, tako da se oblikuje rub od oko 2 cm.


Sastojci:

Za testo:

125 g pšeničnog brašna
na vrh noža praška za pecivo
1/2 kašičice soli
žumance
bibera po ukusu
100 g putera
50 g rendanog kačkavalja

Za nadev:

500 g mešanih pečuraka
50 g putera
so, biber

Za preliv:

kašika gustina
3 - 4 kašike mleka
150 g kisele pavlake
2 jajeta
50 g rendanog kačkavalja
2 kašičice začinskog bilja po ukusu
so, biber
slatka aleva paprika

2. Pečurke izbrišite kuhinjskim ubrusom ili eventualno kratko operite. Veće pečurke iseckajte. Stavite maslac da se otopi u tiganju, dodajte pečurke da se izdinstaju i začinite po ukusu. Rasporedite ovaj nadev po pečenom testu.

3. Zamešajte gustin sa mlekom, dodajte pavlaku, jaja, kačkavalj, začinsko bilje i začine, pa pripremljenom smesom ravnomerno prelijte nadev od pečuraka. Pecite u donjem delu rerne na oko 200 ºC oko 25 min.