Palačinke su svima omiljena poslastica, a malo ko može da im odoli, naročito kada su premažane omiljenim nadevom, kao što je domaći džem ili eurokrem. U poslednje vreme sve više su popularne slane varijante, a još kada su zapečene u rerni sa dodatkom kačkavalja, dobije se jelo koje će oduševiti i najveće gurmane.
Biće savršeno ukusne u njima nema mesa, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 2 jajeta
- 300 ml mleka
- 3 kašike ulja
- malo tople vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
Za preliv:
- 300 ml neutralne pavlake
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Palačinke zamesite i ispecite kao i uobičajeno. Na malo maslinovog ulja popržite sitno naseckan luk da zastakli. Preostalo povrće iseckajte na kockice, pa dodajte u tiganj i sve dinstajte još 10 minuta dok ne omekne. Dodajte začine po ukusu i sve lepo izmešajte. Rernu uključite da se zagreva na 200 stepeni, a za to vreme nafilujte palačinke, zamotajte ih i ređajte u vatrostalnu činiju. Na kraju sve zalijte neutralnom pavlakom i odozgo pospite narendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 15 minuta dok se he uhvati hrskava korica. Po želji ih pre služenja ukrasite sitno naseckanim peršunom ili pospite parmezanom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus