Ukusan složenac sa krompirom i pečurkama je jelo koje se jednostavno priprema. Pravi se od omiljenih namirnica, a ako vam nije dovoljno za ručak samo povrće, možete uz njega da dodate meso po izboru. Zaliven sosom od neutralne pavlake i kačkavalja, pa sve zapečeno u rerni. Biće kremast, a imaće hrskavu koricu odozgo.
- Sastojci:
- 250 g pečuraka
- 4-5 krompira
- 225 g kačkavalja
- 285 ml neutralne pavlake
- 30 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika ulja
Priprema:
Krompir dobro operite, pa ga stavite da se kuva sa sve ljuskom oko 20 minuta. Kada je skuvan oljuštite ga i isecite na tanje krugove. U šerpu sipajte malo ulja. Dodajte očišćene i na listiće nasečene pečurke, posolite i pobiberite i dinstajte 8 minuta. Ostavite da se prohlade. U drugu šerpu dodajte puter. Kada se istopi dodajte brašno i izmešajte. Dodajte polovinu rendanog sira i neutralnu pavlaku. Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje dok se sir ne rastopi. U vatrostalnu činiju na dno sipajte malo sosa od pavlake i sira, poređajte red krompira, zatim pečurke, pa ponovo prelijte sosom, opet stavite red krompira, red pečuraka i sos. Odozgo pospite preostalim kačkavaljem. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus