Za prave ljubitelje začinjenog mesa, predlažemo svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu. Prve prve runde pečenja, utrljavaju se začini u meso. Pre druge runde pečenja, rebarca se premažu sosom i vraćaju u rernu. Bogato začinjeno meko meso, a ukus kao sa roštilja!
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebarca
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 2 kašičice ruzmarina
- 3 kašičice slatke začinske paprike
- Za sos:
- 4-5 kašika kečapa
- 3 kašike sojinog sosa
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice slatko-ljutog čili sosa
Recept za svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu:
Svinjska rebarca stavite na veći pleh obložen aluminijumskom folijom, pa pospite solju, biberom, ruzmarinom i slatkom začinskom paprikom. Dobro utrljajte začine, pa pecite 2 sata na 150°C. Pomešajte kečap, sojin sos, senf i slatko-ljuti čili sos, premažite tom mešavinom svinjska rebarca, pa pecite još 20 minuta na 200°C. Za prave gurmane predlažemo i svinjska rebarca u marinadi od senfa i meda.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama