Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVINJSKA REBARCA U SLATKO-LJUTOM SOSU: Bogato začinjeno meso, ukus kao sa roštilja

Autor Jelena Knežević

Svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu bogato su začinjena, a ukus je za čistu desetku.

 Svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu Izvor: Printscreen/Instagram/lola_gotovit

Za prave ljubitelje začinjenog mesa, predlažemo svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu. Prve prve runde pečenja, utrljavaju se začini u meso. Pre druge runde pečenja, rebarca se premažu sosom i vraćaju u rernu. Bogato začinjeno meko meso, a ukus kao sa roštilja!

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebarca
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice bibera
  • 2 kašičice ruzmarina
  • 3 kašičice slatke začinske paprike
  • Za sos:
  • 4-5 kašika kečapa
  • 3 kašike sojinog sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašičice slatko-ljutog čili sosa

Recept za svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu:

Svinjska rebarca stavite na veći pleh obložen aluminijumskom folijom, pa pospite solju, biberom, ruzmarinom i slatkom začinskom paprikom. Dobro utrljajte začine, pa pecite 2 sata na 150°C. Pomešajte kečap, sojin sos, senf i slatko-ljuti čili sos, premažite tom mešavinom svinjska rebarca, pa pecite još 20 minuta na 200°C. Za prave gurmane predlažemo i svinjska rebarca u marinadi od senfa i meda

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:08
trik za sočno meso
Izvor: TikTok/mannalanier2
Izvor: TikTok/mannalanier2

 Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti