Za prave ljubitelje začinjenog mesa, predlažemo svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu. Prve prve runde pečenja, utrljavaju se začini u meso. Pre druge runde pečenja, rebarca se premažu sosom i vraćaju u rernu. Bogato začinjeno meko meso, a ukus kao sa roštilja!
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebarca
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 2 kašičice ruzmarina
- 3 kašičice slatke začinske paprike
- Za sos:
- 4-5 kašika kečapa
- 3 kašike sojinog sosa
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice slatko-ljutog čili sosa
Recept za svinjska rebarca u slatko-ljutom sosu:
Svinjska rebarca stavite na veći pleh obložen aluminijumskom folijom, pa pospite solju, biberom, ruzmarinom i slatkom začinskom paprikom. Dobro utrljajte začine, pa pecite 2 sata na 150°C. Pomešajte kečap, sojin sos, senf i slatko-ljuti čili sos, premažite tom mešavinom svinjska rebarca, pa pecite još 20 minuta na 200°C. Za prave gurmane predlažemo i svinjska rebarca u marinadi od senfa i meda.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus