Ako još uvek razmišljate šta danas da spremate za ručak, mi imamo jedinstven predlog - miks svinjetine i piletine na ražnjiću. Meso se zajedno izblendira, a obmotava se slaninom i premazuje sosom od meda i drugih začina. Pravi gurmanski užitak! Proces pripreme je vrlo jedostavan i brz, jedino što ćete morati da čekate duže da se ispeče, ali vredeće! Ražnjiće od svinjetine i piletine sa slaninom poželećete češće da spremate.

Sastojci:

  • 500 g svinjetine
  • 500 g piletine
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice začinske ljute papričice
  • 1/2 kašičice mešavine biljnih začina
  • 200 g mocarele
  • 300 g slanine
  • Za sos:
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica slatke začinske paprike
  • 1 kašika sojinog sosa
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica susama

Recept za mlevenu svinjetinu i piletinu na ražnjiću:

Iseckajte crni luk, kao i svinjetinu i piletinu, pa sve zajedno izblendirajte. Potom prebacite mleveno meso u činiju, pa dodajte so, biber i mešavinu biljnih začina. Dobro sjedinite sastojke rukom. Mocarela sir isecite na 8 komada, pa ga nabijte na štapiće za ražnjiće. Ruke najpre umočite u vodu, pa od mešavine piletine i svinjetine oblikujte malo deblju šniclu. Njom obmotajte sir na štapiću, pa oko nje urolajte parče slanine. Ponovite postupak do utroška materijala, a potom stavite aluminijumsku foliju na pleh i nju premažite uljem.  Pleh pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180°C oko 60 minuta. U posudu ubacite so, crni biber, slatku začinsku papriku, sojin sos, limunov sok i med pa dobro promešajte. Premažite sosom pečeno meso, pa pospite susamom. Predlažemo i ražnjiće od tikvica i piletine.

BONUS VIDEO:

Lazanje u jednoj posudi TikTok/recipebyanne

 Izvor: StvarUkusa