Ako još uvek razmišljate šta danas da spremate za ručak, mi imamo jedinstven predlog - miks svinjetine i piletine na ražnjiću. Meso se zajedno izblendira, a obmotava se slaninom i premazuje sosom od meda i drugih začina. Pravi gurmanski užitak! Proces pripreme je vrlo jedostavan i brz, jedino što ćete morati da čekate duže da se ispeče, ali vredeće! Ražnjiće od svinjetine i piletine sa slaninom poželećete češće da spremate.
Sastojci:
- 500 g svinjetine
- 500 g piletine
- 1 crni luk
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1/2 kašičice začinske ljute papričice
- 1/2 kašičice mešavine biljnih začina
- 200 g mocarele
- 300 g slanine
- Za sos:
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- 1 kašika sojinog sosa
- 1 kašika meda
- 1 kašičica susama
Recept za mlevenu svinjetinu i piletinu na ražnjiću:
Iseckajte crni luk, kao i svinjetinu i piletinu, pa sve zajedno izblendirajte. Potom prebacite mleveno meso u činiju, pa dodajte so, biber i mešavinu biljnih začina. Dobro sjedinite sastojke rukom. Mocarela sir isecite na 8 komada, pa ga nabijte na štapiće za ražnjiće. Ruke najpre umočite u vodu, pa od mešavine piletine i svinjetine oblikujte malo deblju šniclu. Njom obmotajte sir na štapiću, pa oko nje urolajte parče slanine. Ponovite postupak do utroška materijala, a potom stavite aluminijumsku foliju na pleh i nju premažite uljem. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180°C oko 60 minuta. U posudu ubacite so, crni biber, slatku začinsku papriku, sojin sos, limunov sok i med pa dobro promešajte. Premažite sosom pečeno meso, pa pospite susamom. Predlažemo i ražnjiće od tikvica i piletine.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus