Sastojci:
- 240 g kuvane i dobro isceđene blitve, iseckane
- 2 velika krompira, kuvana oljuštena i narezana na kockice
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 180 ml toplog mleka
- 120 g parmezana u prahu
- sol i biber po ukusu
- prstohvat mlevenog muskatnog orščića
Pogledajte kako se pravi blitva sa krompirom:
Recept za zapečenu blitvu sa krompirom na italijanski način:
Kako biste napravili ovu zapečenu blitvu podmažite vatrostalnu posudu uljem. Zagrejte rernu na 176 ° C.
Skuvajte, ocedite i iseckajte blitvu. Kuvajte krompire, oljuštite ih i isecite na kockice. U činiji pomešajte sve osim 2 kašike otopljenog putera.
Smesu rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Po površini prelijte preostale 2 kašike putera. Pecite 25-30 minuta. Možda ćete želeti da napravite i recept za kuvani krompir sa blitvom i belim lukom.
Pročitajte i kako se pravi blitva po receptu Marte Stjuart
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem