Sastojci:
- 240 g kuvane i dobro isceđene blitve, iseckane
- 2 velika krompira, kuvana oljuštena i narezana na kockice
- 6 kašika putera, rastopljenog
- 180 ml toplog mleka
- 120 g parmezana u prahu
- sol i biber po ukusu
- prstohvat mlevenog muskatnog orščića
Pogledajte kako se pravi blitva sa krompirom:
Recept za zapečenu blitvu sa krompirom na italijanski način:
Kako biste napravili ovu zapečenu blitvu podmažite vatrostalnu posudu uljem. Zagrejte rernu na 176 ° C.
Skuvajte, ocedite i iseckajte blitvu. Kuvajte krompire, oljuštite ih i isecite na kockice. U činiji pomešajte sve osim 2 kašike otopljenog putera.
Smesu rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu. Po površini prelijte preostale 2 kašike putera. Pecite 25-30 minuta. Možda ćete želeti da napravite i recept za kuvani krompir sa blitvom i belim lukom.
Pročitajte i kako se pravi blitva po receptu Marte Stjuart
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa