Sastojci:

  • 400 g taljatela
  • 200 g pileće džigerice
  • ½ belog luka oljuštenog i sitno iseckanog
  • 50 g putera 
  • 2 žumanca
  • 1 lovorov list
  • 3-5 listova žalfije po želji
  • 100 ml pilećeg bujona (100 ml)
  • 3 kašike mleka
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • prstohvat sveže narendanog muskatnog oraščića

Recept za taljatele sa pilećom džigericom:

Kako biste napravili taljatele na ovaj način, prvo očistite i isecite pileću džigericu na komade i uklonite što više masnog. U tiganju istopite puter, dodajte luk i pržite dok ne postane providan. Dodajte pileću džigericu, lovorov list i žalfiju.

Pržite džigericu dok ne počne blago da rumeni sa obe strane. Dodajte bujon i smanjite vatru. Kuvajte još 15 minuta. U međuvremenu stavite šerpu posoljene vode da provri za testeninu. Skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju.

Izvadite lovorov list iz džigerice i dodajte so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte još 5 minuta. U činiji umutite žumanca sa kačkavaljem i mlekom. Procedite testeninu i prebacite je pravo u posudu sa dovoljno prostora za mešanje.

Dodajte jaje i sir u testeninu i dobro promešajte da dobijete kremastu konzistenciju. Ovo uradite prilično brzo, dok je testenina još vruća. Stavite testeninu na tanjire i prelijte sosom od džigerice. Servirajte odmah sa još malo rendanog kačkavalja i bibera po potrebi. Možda ćete želeti da napravite i stroganov taljatele sa kobasicama i pečurkama.

Pročitajte kako da napravite i goveđe ćufte sa taljatelama

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa