Sastojci:
- 4 do 6 komada filea pilećeg belog mesa
- ulje za prženje
- 120 g brašna
- 1/2 kašičice začinskog bilja
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1 crni luk, vrlo sitno iseckan
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckan
- 2 kašike putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 120 ml belog vina
- 160 ml pilećeg bujona
- sok od celog limuna
- 2 veze svežeg bosiljka
- so i biber po ukusu
Recept za belo meso sa bosiljkom krčkano u belom vinu:
Kako biste napravili belo meso na ovaj način, prvo sipajte malo ulja u veliki tiganj i ostavite da se zagreje na srednje jakoj vatri. U međuvremenu začinite brašno sa malo belog luka i začinskog bija, solju i biberom, začinite i belo meso sa obe strane, zatim uvaljajte u brašno i ostavite sa strane. Kada je ulje zagrejano, dodajte ih u vruće ulje i pržite dok ne porumene sa obe strane, pa izvadite na tanjir i bacite ulje.
U isti tiganj dodajte puter i maslinovo ulje zajedno sa lukom i belim lukom, propržite nekoliko minuta dok blago ne porumene, zatim dodajte vino, ostavite da se smanji za pola, dodajte pileći bujon i limun, pa kada počne da ključa, začinite sa malo soli. Vratite piletinu i krčkajte nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Pospite svežim bosiljkom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ručak sa povrćem i belim mesom.
Pročitajte kako se pravi hrskava piletina u pohu od krekera
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini