Sastojci:
- 340 g pileće džigerice, isečene na komade
- 2 kašičice vina
- 1/2 kašičice soli
- 1 1/2 kašičice kukuruznog skroba
- 2 kašike ulja
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1/2 crnog luka, iseckanog
- 1 paprika crvena paprika, isečena na komadiće
Za sos:
- 60 ml pilećeg bujona
- 1 kašika vina
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašičice šećera
- 1,5 kašičica kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice bibera
Recept za pileću džigericu sa lukom i crvenom paprikom:
Prvo marinirajte pileće džigerice tako što ćete da ih prebacite u posudu. Ocedite višak tečnosti pa dodajte vino i so. Dobro promešajte rukom i pospite kukuruznim skrobom. Ponovo promešajte da se džigerica ravnomerno obloži. Sve sastojke za sos pomešajte u odvojenoj posudi srednje veličine. Dobro promešajte.
Zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri dok se ne zagreje. Rasporedite isečenu pileću džigericu. Pržite je 1 minut, dok donja strana ne porumeni. Okrenite da se ispeče i druga strana, oko 1 minut. Ostavite da se prži još malo po potrebi. Prebacite je na tanjir i ostavite sa strane.
Dodajte preostalu 1 kašiku ulja, beli luk i đumbir. Promešajte nekoliko puta da se oslobodi miris. Dodajte crni luk. Promešajte i pržite 1 minut. Vratite džigericu u tiganj i dodajte biber. Ponovo promešajte sos dok se kukuruzni skrob potpuno ne rastvori. Sipajte ga u tiganj. Promešajte i kuvajte dok se sos ne zgusne i ravnomerno ne prekrije sastojke.
Isključite ringlu i dodajte malo maslinovog ulja. Još jednom promešajte i odmah prebacite sve na tanjir. Servirajte vruće preko kuvanog pirinča kao glavno jelo. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i jeftine taljatele sa pilećom džigericom, po italijanskom receptu.
Pročitajte kako se pravi salata sa pilećom džigericom u obliku pečurke
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini