Sastojci:
- 650 g svinjske pečenice
- 1 šolja ulja
- 2 kašike brašna
- 7 mesnatih paprika
- 1 čaša kajmaka
- 3 jajeta
- So i biber po ukusu
Priprema:
Dok leskovačka mućkalica pršti od roštilj mesa, luka i paradajza, užička je tiša, kremastija, sa domaćim kajmakom i jajima – više na kašiku nego na viljušku. Jedna miriše na vašar, druga na kuću i pogaču. Ovo je stari užički recept koji greje stomak i dušu.
Isecite svinjetinu na sitne komadiće, uvaljajte ih u brašno i stavite da se proprže na dobro ugrejanom ulju, dok ne dobiju lepu boju. U tiganj dodajte očišćene i seckane paprike, začinite po ukusu i dinstajte dok paprike ne omekšaju. Po potrebi sipajte malo vode i pustite da sve lagano krčka.
Umutite jaja direktno u smesu, kratko promešajte da se sjedine s ostalim sastojcima. Na kraju dodajte kajmak, lagano promešajte i ostavite još minut-dva da se sve lepo poveže.
Poslužite dok je toplo, uz lepinju ili pogaču, i uživajte u punom ukusu domaće kuhinje.
Bonus video
