Sastojci:
- 60 g brašna
- 4 velika jajeta
- 60 g parmezana, sitno rendanog
- 470 g prezli
- 12 štapića mocarela sira
- 12 tankih kriški šunke
- 950 ml ulja
- morska so
- 6 kašika majoneza
- 2 kašike senfa
- 2 kašičice balzamiko sirćeta
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
Recept za pohovane štapiće od mocarele i šunke:
Kako biste napravili ove štapiće, prvo sipajte brašno u plitku posudu. U drugoj plitkoj posudi umutite jaja dok se ne sjedine. U trećoj plitkoj posudi pomešajte parmezan i prezle.
Umotajte svaki štapić mocarele u 1 krišku šunke. Poređajte na tanjir ili pleh za pečenje. Uvaljajte štapić mocarele koji je umotan u šunku, u brašno, pa otresite višak.
Uvaljajte u jaje, ostavite da se višak ocedi, zatim uvaljajte u smesu parmezana, lagano pritiskajući da se zalepi. Ponovo umočite u smesu jaja i parmezana, stvarajući dvostruki sloj prezli. Ponovite sa preostalim štapićima mocarele.
U veliki duboki tiganj sipajte ulje. Zagrevajte na jakoj vatri. Pržite štapiće mocarele u serijama, povremeno okrećući hvataljkom, dok ne porumene, oko 3 minuta. Prebacite na rešetku postavljenu na pleh za pečenje iodmah pospite morskom solju.
U maloj posudi umutite majonez, senf, sirće, beli luk u prahu i biber. Prebacite štapiće mocarele na tanjir. Servirajte sa umakom. Možda ćete želeti da napravite i hrskave pica štapiće od lisnatog testa.
Pročitajte kako se prave štapići od lisnatog testa sa tikvicama i slaninom idealne za doručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade