Sastojci:

  • 60 g brašna
  • 4 velika jajeta
  • 60 g parmezana, sitno rendanog
  • 470 g prezli
  • 12 štapića mocarela sira
  • 12 tankih kriški šunke
  • 950 ml ulja
  • morska so
  • 6 kašika majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašičice balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
Napravite drugi sos po želji:

Pomešajte krem sir, tečnost od kiselih krastavaca, kisele krastavce, mirođiju, mladi luk i beli luk u prahu dok se dobro ne sjedine.

Recept za pohovane štapiće od mocarele i šunke:

Kako biste napravili ove štapiće, prvo sipajte brašno u plitku posudu. U drugoj plitkoj posudi umutite jaja dok se ne sjedine. U trećoj plitkoj posudi pomešajte parmezan i prezle.

Umotajte svaki štapić mocarele u 1 krišku šunke. Poređajte na tanjir ili pleh za pečenje. Uvaljajte štapić mocarele koji je umotan u šunku, u brašno, pa otresite višak.

Uvaljajte u jaje, ostavite da se višak ocedi, zatim uvaljajte u smesu parmezana, lagano pritiskajući da se zalepi. Ponovo umočite u smesu jaja i parmezana, stvarajući dvostruki sloj prezli. Ponovite sa preostalim štapićima mocarele.

U veliki duboki tiganj sipajte ulje. Zagrevajte na jakoj vatri. Pržite štapiće mocarele u serijama, povremeno okrećući hvataljkom, dok ne porumene, oko 3 minuta. Prebacite na rešetku postavljenu na pleh za pečenje iodmah pospite morskom solju.

U maloj posudi umutite majonez, senf, sirće, beli luk u prahu i biber. Prebacite štapiće mocarele na tanjir. Servirajte sa umakom. Možda ćete želeti da napravite i hrskave pica štapiće od lisnatog testa.

Pročitajte kako se prave štapići od lisnatog testa sa tikvicama i slaninom idealne za doručak

BONUS VIDEO

Recept za hrskave štapiće od tikvica  Izvor: Recept za hrskave štapiće od tikvica

StvarUkusa