Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka ili ljutike
- 150 g slanine iseckane na kockice
- 500 g pečuraka isečenih na kriške
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml crvenog vina
- 250 ml pavlake
- 350 ml pilećeg bujona
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kašike soja sosa
- malo soli i bibera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Recept za sos:
Kako biste napravili ovaj sos, zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju, zatim dodajte 1 crni luk i 150 g slanine i pržite nekoliko minuta. Dodajte 500 g pečuraka i pržite nekoliko minuta, pa umešajte 2 kašike paradajz pirea i lagano propržite sa pečurkama.
Sipajte 100 ml crvenog vina i kuvajte dok vino ne ispari. Dodajte 250 ml pavlake i 350 ml pilećeg bujona i kuvajte oko 10 minuta. Začinite sa 1 kašikom vorčestersosa, 2 kašike soja sosa i malo soli i bibera.
Zgusnite sos tako što ćete skrob pomešati sa malo hladne vode. Uz mešanje, pažljivo dodajte skrob u sos, dok se ne zgusne do prave gustine. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i roštilj sos od paradajza, kakav još niste probali.
Pročitajte kako se pravi brzinski ajoli sos koji možete da jedete uz roštilj ili salate
BONUS VIDEO
StvarUkusa
