Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka ili ljutike
- 150 g slanine iseckane na kockice
- 500 g pečuraka isečenih na kriške
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml crvenog vina
- 250 ml pavlake
- 350 ml pilećeg bujona
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kašike soja sosa
- malo soli i bibera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Recept za sos:
Kako biste napravili ovaj sos, zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju, zatim dodajte 1 crni luk i 150 g slanine i pržite nekoliko minuta. Dodajte 500 g pečuraka i pržite nekoliko minuta, pa umešajte 2 kašike paradajz pirea i lagano propržite sa pečurkama.
Sipajte 100 ml crvenog vina i kuvajte dok vino ne ispari. Dodajte 250 ml pavlake i 350 ml pilećeg bujona i kuvajte oko 10 minuta. Začinite sa 1 kašikom vorčestersosa, 2 kašike soja sosa i malo soli i bibera.
Zgusnite sos tako što ćete skrob pomešati sa malo hladne vode. Uz mešanje, pažljivo dodajte skrob u sos, dok se ne zgusne do prave gustine. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i roštilj sos od paradajza, kakav još niste probali.
Pročitajte kako se pravi brzinski ajoli sos koji možete da jedete uz roštilj ili salate
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Ćureće meso sa sezonskim povrćem
Svinjski vrat iz rerne - toliko mekan da se ne seče nožem nego viljuškom
Starinski kolač sa kefirom i džemom – jednostavan i uvek uspeva
Tart sa krompirom, sirom i tikvicama - lagana pita bez kora
Oblande sa džemom od kajsija, keksom i kikirikijem