Pečeni krompirići su omiljeni prilog mnogih. Odlični su da se jedu sami uz neki sos, ali i kao prilog uz meso. Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Napravite ovo jelo kod kuće bolje nego iz restorana. 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • pola kašičice soli
  • biber
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 2 kašike putera
  • 3 kašike peršuna

Priprema:

Krompir očistite i iseckajte na kriške. Pomešajte sa solju, biberom i maslinovim uljem. Prebacite u pleh, pa dodajte glavice belog luka zamotane u pek papir pa u alu foliju sa odsečenim vrhom i posute maslinovim uljem. Pecite na 180°C 25 minuta. Pečeni beli luk istisnite, pa ga pomešajte sa otopljenim puterom i peršunom. Prelijte krompir pripremljenom smesom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE