Pečeni krompirići su omiljeni prilog mnogih. Odlični su da se jedu sami uz neki sos, ali i kao prilog uz meso. Priprema ovog krompira je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Napravite ovo jelo kod kuće bolje nego iz restorana.
- Sastojci:
- 5 krompira
- pola kašičice soli
- biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 glavice belog luka
- 2 kašike putera
- 3 kašike peršuna
Priprema:
Krompir očistite i iseckajte na kriške. Pomešajte sa solju, biberom i maslinovim uljem. Prebacite u pleh, pa dodajte glavice belog luka zamotane u pek papir pa u alu foliju sa odsečenim vrhom i posute maslinovim uljem. Pecite na 180°C 25 minuta. Pečeni beli luk istisnite, pa ga pomešajte sa otopljenim puterom i peršunom. Prelijte krompir pripremljenom smesom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus