U hladnim danima najviše nam prijaju tople supe i čorbe za ručak. U nastavku pročitajte recept za zimsku čorbu sa tikvicama koja će vas zasititi ako je poslužite uz hleb. Sprema se lako i svima uspeva iz prvog pokušaja.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 tikvica manja
- pola šolje pirinča
- 1 šargarepa
- so, biber, svež peršun, kocka za supu
Priprema:
U šerpi propržite seckan luk i šargarepu. Dodajte sitno iseckanu tikvicu pa sve izdinstajte. Ubacite pirinač koji ste prethodno natopili u vodi. Nalijte vodu, stavite kocku za supu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Začinite po želji i stavite svež peršun.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom