U hladnim danima najviše nam prijaju tople supe i čorbe za ručak. U nastavku pročitajte recept za zimsku čorbu sa tikvicama koja će vas zasititi ako je poslužite uz hleb. Sprema se lako i svima uspeva iz prvog pokušaja.

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 1 tikvica manja
  • pola šolje pirinča
  • 1 šargarepa
  • so, biber, svež peršun, kocka za supu

Priprema:

U šerpi propržite seckan luk i šargarepu. Dodajte sitno iseckanu tikvicu pa sve izdinstajte. Ubacite pirinač koji ste prethodno natopili u vodi. Nalijte vodu, stavite kocku za supu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Začinite po želji i stavite svež peršun.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE