Leti su salate često na meniju, jer nam na visokim temperaturama više prijaju lagani obroci. Morski plodovi su idealni, pogotovo ako živite pored mora, ali i kada živite u gradu možete naći kvalitetne morske plodove koji će ulepšati svako jelo. Predlažemo vam da isprobate recept za mediteransku salatu sa hobotnicom i spanaćem koji ćete obožavati već na prvi zalogaj. 

  • Sastojci: 
  • 450 g hobotnice (očišćene, najbolje pipaka)
  • 2 lovorova lista
  • 3 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 praziluk 
  • 200 g spanaća
  • 1 limun
  • 1 kašika maslinovog ulja (ili više, po ukusu)
  • so i biber po ukusu

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte hobotnicu, peršun, lovorov list i cele čenove belog luka, so i biber u zrnu. Poklopite i kuvajte nekih sat vremena (hobotnica treba da omekša, ali ne smete da je prekuvate). Isperite je hladnom vodom, pa isecite na kockice. Stavite je u posudu, pa dodajte seckani praziluk, spanać, posolite i pobiberite. Promešajte, pa sipajte maslinovo ulje i sok od limuna. Poklopite i ostavite da se ohladi u frižideru nekih sat vremena. 

BONUS VIDEO: 

Obrok salata od povrća I avokada  tiktok/ rebeccaaleigh

Izvor: Stvar ukusa