Italijansku kuhinju svi vole, a umesto klasičnih donosimo vam recept za lazanje od pohovanih tikvica.

Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se prave od testa, ragu sosa i bešamela. Ali, danas mnogi ljudi receptima daju svoj pečat, pa tako menjaju neke sastojke kako bi napravili još ukusnija jela. Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način. Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 180 g sira
- 50 g prezli
- 1-2 kašičice italijanskog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 g slanine ili pršute
Priprema:
Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.