Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se prave od testa, ragu sosa i bešamela. Ali, danas mnogi ljudi receptima daju svoj pečat, pa tako menjaju neke sastojke kako bi napravili još ukusnija jela. Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način. Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 180 g sira
- 50 g prezli
- 1-2 kašičice italijanskog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 120 g slanine ili pršute
Priprema:
Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus