Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se prave od testa, ragu sosa i bešamela. Ali, danas mnogi ljudi receptima daju svoj pečat, pa tako menjaju neke sastojke kako bi napravili još ukusnija jela. Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način. Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete. 

  • Sastojci: 
  • 1 tikvica
  • 180 g sira
  • 50 g prezli
  • 1-2 kašičice italijanskog začina 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 120 g slanine ili pršute 

Priprema: 
Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO: 

Lazanje u jednoj posudi TikTok/recipebyanne

Izvor: Stvar ukusa