Grašak je jedno od najlakših variva za pripremu, praktično se sam sprema. Ako su vam ostali ostaci mesa od božićnog ručka, mi vam predlažemo sjajan recept za grašak. Napravićete ga lako, a poseban šmek mu daje tajni sastojak. U pitanju je krem čorba od graška koja pomešana sa mirođijom poboljšava ukus dobro poznatog jela.
Sastojci:
- 450 g graška
- 300 g ostataka mesa
- 1 kesica krem supe od graška
- 1 veza mirođije
- 1/2 praziluka
Najbolji recept za grašak sa čorbom i ostacima mesa:
Napravite grašak
U šerpi na malo ulja ili putera propržite sitno seckan praziluk, pa dodajte grašak. Promešajte, sipajte malo vode i začinite po želji. Naš predlog su suvi začin i biber.
Pripremite krem supu od graška
U posudu sipajte vodu (oko 250 ml) i dodajte krem supu od graška iz kesice, pa dobro promešajte. Zatim dodajte seckanu mirođiju i opet promešajte, pa sipajte smesu u grašak i lepo sjedinite.
Kuvajte grašak
Poklopite i kuvajte grašak nekih 30-40 minuta. Pred kraj dodajte iscepkane ostatke mesa, pa lepo promešajte i ostavite da se podgreju. Jelo je spremno.
Pročitajte i ovo: Ovako Francuzi prave grašak
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem