Sastojci:

Za palačinke:

  • 1 kg krompira
  • 5 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2–3 kašike brašna
  • So, biber, paprika, beli luk u prahu po ukusu

Za prilog:

  • 200 g pečuraka po izboru
  • Malo ulja, so i začini po ukusu

Priprema:

Ako vam je ostalo krompira, a ne znate šta biste s njim – evo recepta koji uvek uspe i miriše na domaću kuhinju. Krompir palačinke su zlatno-rumene i hrskave, a serviraju se uz topli prilog od pečuraka koje im savršeno prijaju.

Savet:

Krompir obavezno dobro ocedite pre prženja, da palačinke budu hrskave, a ne gnjecave.

Oljuštite krompir i luk, pa ih izrendajte na sitno. Ocedite višak tečnosti iz smese, pa dodajte jaje, brašno i začine. Dobro izmešajte smesu da se sve poveže. Na tiganju zagrejte ulje i kašikom stavljajte smesu, blago je poravnajte da dobijete tanke palačinke. Pržite s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu.

U drugom tiganju propržite pečurke na malo ulja dok ne omekšaju, začinite po ukusu. Poslužite palačinke tople, uz prilog od pečuraka sa strane.

Bonus video

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption