Sastojci:

  • 7–8 krompira srednje veličine 
  • 70 g kobasice/šunke po izboru (seckane na kockice)
  • 4 mlada luka (sitno seckana)
  • 200 ml pavlake
  • 2 jajeta
  • 100 g krem sira
  • 2 šake rendanog sira (kačkavalj, trapist ili slično)
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Ovo jelo je kao stvoreno za dane kad želite nešto zasitno, toplo i jednostavno. Krompir se peče u ljusci, a zatim pretvara u kremasto, zapečeno čudo uz dodatak sira, povrća i pavlake – sve u jednoj tepsiji.

Savet:

Koristite krompir sa tanjom ljuskom za najbolju teksturu i ukus.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite cele krompire u ljusci. pecite u rerni dok ne omekšaju. Kada su gotovi čašom ih pritisnite da se blago izgnječe i raspuknu, ali da zadrže oblik. posolite i pobiberite.

U činiji umutite jaja, pavlaku, krem sir, rendani sir, mladi luk i kobasicu ili šunku. Posolite i pobiberite po ukusu. Preko izgnječenog krompira ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Po želji pospite još malo rendanog sira odozgo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25–30 minuta, dok se ne zarumeni i lepo zapeče.

Bonus video

00:30
Pečeni krompir Izvor: Instagram/ somethingnutritious