Sastojci:
- 7–8 krompira srednje veličine
- 70 g kobasice/šunke po izboru (seckane na kockice)
- 4 mlada luka (sitno seckana)
- 200 ml pavlake
- 2 jajeta
- 100 g krem sira
- 2 šake rendanog sira (kačkavalj, trapist ili slično)
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ovo jelo je kao stvoreno za dane kad želite nešto zasitno, toplo i jednostavno. Krompir se peče u ljusci, a zatim pretvara u kremasto, zapečeno čudo uz dodatak sira, povrća i pavlake – sve u jednoj tepsiji.
Obložite pleh papirom za pečenje i stavite cele krompire u ljusci. pecite u rerni dok ne omekšaju. Kada su gotovi čašom ih pritisnite da se blago izgnječe i raspuknu, ali da zadrže oblik. posolite i pobiberite.
U činiji umutite jaja, pavlaku, krem sir, rendani sir, mladi luk i kobasicu ili šunku. Posolite i pobiberite po ukusu. Preko izgnječenog krompira ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu. Po želji pospite još malo rendanog sira odozgo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25–30 minuta, dok se ne zarumeni i lepo zapeče.
Bonus video
