Sastojci:
Sos:
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- So i crni biber po ukusu
- 300 g pečuraka
- 40 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika senfa
- 350 ml vode
- 2 kašike pavlake
- Seckani peršun za posipanje
Testenina:
- 200 g testenina po izboru
- 1 kašičica putera
Priprema:
Bogat, kremast sos sa mlevenim mesom i pečurkama obavija svaku testeninu tako da ni jedan zalogaj ne ostane dosadan. Ovo je brzo jelo koje pruža utisak da je dugo krčkalo – idealno za ručak koji se pamti.
Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Procedite i dodajte kašičicu putera da se ne lepi.
U dubljem tiganju rastopite puter i propržite sitno seckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso, začinite solju i biberom, pa pržite dok meso ne porumeni. Ubacite seckane pečurke i propržite dok ne ispuste vodu i blago porumene. Dodajte sitno seckan beli luk, brašno, senf i soja sos. Kratko propržite.
Sipajte vodu, izmešajte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10-ak minuta dok se ne zgusne. Umešajte pavlaku i kuvajte još 2 minuta da se sve lepo poveže. U gotov sos dodajte kuvanu testeninu i lagano promešajte da se sve obloži. A možete servirati i posebno sos pored testenina.
Bonus video
Ask ChatGPT
