Brzo, jednostavno i drugačije – tako bi se ukratko opisao ovaj namaz. Tikvica, šargarepa i paradajz spajaju se u kremasti zalogaj koji se topi u ustima. Toliko je dobar da će pinđur pasti u zaborav.
Osnovne informacije:
Kuhinja: domaća
Tip jela: namaz, prilog
Vreme pripreme: 25 minuta
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 1 velika šargarepa
- 1 veliki crni luk
- 4 kašičice paradajz pirea (posoljenog, ili posolite sami)
Priprema:
Pripremite povrće
Operite i oljuštite tikvicu i šargarepu pa ih izrendajte na krupno rende. Sitno iseckajte crni luk.
Dinstajte
U tiganj sipajte malo ulja i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i tikvicu pa dinstajte 10 minuta uz povremeno mešanje.
Dodajte paradajz pire
Umešajte paradajz pire i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne poveže u maznu smesu.
Završni koraci
Po potrebi usitnite štapnim mikserom ako želite kremastu teksturu. Poslužite uz hleb, lepinju ili meso.
Bonus video
