Brzo, jednostavno i drugačije – tako bi se ukratko opisao ovaj namaz. Tikvica, šargarepa i paradajz spajaju se u kremasti zalogaj koji se topi u ustima. Toliko je dobar da će pinđur pasti u zaborav.

Osnovne informacije:

Kuhinja: domaća

Tip jela: namaz, prilog

Vreme pripreme: 25 minuta

Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 1 velika šargarepa
  • 1 veliki crni luk
  • 4 kašičice paradajz pirea (posoljenog, ili posolite sami)
Savet:

Čuvajte namaz u frižideru, u dobro zatvorenoj tegli, i potrošite u roku od 5 dana.

Priprema:

Pripremite povrće

Operite i oljuštite tikvicu i šargarepu pa ih izrendajte na krupno rende. Sitno iseckajte crni luk.

Dinstajte

U tiganj sipajte malo ulja i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte šargarepu i tikvicu pa dinstajte 10 minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte paradajz pire

Umešajte paradajz pire i kuvajte još 5 minuta dok se sve ne poveže u maznu smesu.

Završni koraci

Po potrebi usitnite štapnim mikserom ako želite kremastu teksturu. Poslužite uz hleb, lepinju ili meso.

 Bonus video

00:26
Kako se pravi baba ganuš Izvor: instagram/healthygirlkitchen