Topla čokolada je napitak koji svi volimo da popijemo kada dođu hladni dani. Pogotovo ako smo je ulepšali dodatnim ukusima i sa šlagom. Obradujte sebe ukusnim pićem kada je napolju hladno i kišovito vreme, jer će vam sigurno popraviti raspoloženje.
Sastojci za 2. tople čokolade:
350 ml mleka
120 ml slatke pavlake + još malo za serviranje
50 g nutele
100 g crne čokolade
½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku i mleko da provri, pa prelijte iseckanu čokoladu i nutelu. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte ekstrakt vanile i sipajte u staklene šoljice. Umutite još malo slatke pavlake, pa sipajte preko tople čokolade. Ako želite malo jaču toplu čokoladu dodajte kašičicu ili dve burbona.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus