1. Povrće oprati i očistiti. Grašak minut blanširati u posoljenoj vodi, procediti, preliti hladnom vodom. Tikvice iseći na kolutove, paradajz na kriške. Peršun oprati, protresti, iseckati.


Sastojci:

150 g tikvica
500 g paradajza
500 g graška
so
1/2 veze peršuna
50 g slanine
3 kašike butera
biber
2 kašike brašna
250 ml instant supe od povrća
250 ml mleka
100 g strugane gaude
500 g rezanaca

2. Slaninu iseći na režnjeve i u tiganju reš ispržiti. Izvaditi, staviti na stranu. Na kašiki butera pet minuta dinstati tikvice i paradajz. Posle dva minuta dodati grašak i još dinstati. Posoliti i pobiberiti.

3. Na dve kašike butera propržiti brašno (treba da ostane belo). Naliti supom i mlekom, pustiti da provri. Dodati sir da se rastopi. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

4. Rezance skuvati u posoljenoj vodi prema uputstvu sa kesice. Procediti, preliti hladnom vodom, ostaviti da se ocede u đevđiru i umešati u sos. Dodati slaninu i povrće, sve promešati. Po želji ukrasiti listićima peršuna.