Sastojci:
- pola pakovanja rukole
- 750 g testa za knedle
- začini po izboru
- 1 pakovanje mini mocarela
Priprema:
Ako tražite jednostavan, ali ukusan recept koji kombinuje nežno krompir testo, svežinu rukole i kremastu mocarelu, ove kuglice su savršen izbor! Možete ih kuvati za mekšu verziju ili peći kako biste dobili hrskavu spoljašnjost i topljivu sredinu. Savršene su kao lagano predjelo, prilog ili čak glavno jelo uz omiljeni sos.
Rukolu operite i sitno iseckajte. U činiji pomešajte testo za knedle i seckanu rukolu. Dodajte biber i začine po ukusu. Uzmite malu količinu testa, formirajte lopticu. U sredinu stavite jednu mini mocarelu i pažljivo oblikujte knedlu tako da sir bude potpuno umotan.
Knedle možete kuvati ili peći u rerni ili air fryer-u.
Ukoliko kuvate, u velikom loncu prokuvajte slanu vodu. Nežno spustite knedle u vodu i kuvajte dok ne isplivaju na površinu (oko 5-7 minuta). Izvadite knedle šupljikavom kašikom i ostavite da se kratko ocede.
Ukoliko pečete pecite na visokoj temperaturi oko 20 minuta dok ne postanu hrskave i zlatne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.