Recept za pravu domaću supu od teletine koja nas poseća na bakinu kuhinju.

Sastojci:

šragarepa

bela šargarepa

peršun i njegov koren

glavica crnog luka

kašika suvog začina

kašičica šećera

kašičica soli

koske i komad telećeg mesa

Priprema:

Meso operite, a koske stavite u dublji lonac. Dodajte suvi začin, dolijte vodu i pustite da proključa.

Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite penu. U to dodajte sitno seckano povrće, peršun i koren peršuna.

Dodajte so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da szpa lagano vri. Supu ovako kuvajte oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosolite, vratiti šargarepu i opet stavite na vatru da provri, pa zakuvati rezance ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: opanak.net