Recept za pravu domaću supu od teletine koja nas poseća na bakinu kuhinju.
Sastojci:
šragarepa
bela šargarepa
peršun i njegov koren
glavica crnog luka
kašika suvog začina
kašičica šećera
kašičica soli
koske i komad telećeg mesa
Priprema:
Meso operite, a koske stavite u dublji lonac. Dodajte suvi začin, dolijte vodu i pustite da proključa.
Nakon ključanja smanjite vatru i kašikom skinite penu. U to dodajte sitno seckano povrće, peršun i koren peršuna.
Dodajte so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da szpa lagano vri. Supu ovako kuvajte oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosolite, vratiti šargarepu i opet stavite na vatru da provri, pa zakuvati rezance ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.
Izvor: opanak.net
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.