Supu volimo na razne načine, a evo recepta za jedan novi ukus.

Sastojci:

300 g praseće ili jagnjeće džigerice

glavica crnog luka

5 čenova belog luka

150 g šargarepe

200 g celera

mast

veza zeleni

ljuta papričica

lovorov list

biber

kim

so

Priprema:

Na masti izdinstati sitno iseckani crni luk, celer, šargarepu i beli luk. Praseću ili jagnjeću džigericu dobro oprati i obariti uz dodatak bibera, soli i lovorovog lista. Tako obarenu iznutricu iseći na kocke, sjediniti sa proprženim lukom, naliti malo vode, kuvati, a zatim dodati ljutu papričicu (a može i malo tucane paprike). Zapršku napraviti od masti, brašna i mlevene crvene paprike, sipati u čorbu i ostaviti da još malo prokuva. Na kraju po ukusu još malo pobiberiti, posoliti, dodati seckano peršunovo lišće, vinsko sirće i kim.

Po receptu Milijana Stojanića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs