Sastojci:
- 3 srednja pileća bataka (2 bez kože i kostiju, 1 sa kožom)
- 950 ml vode
- 1 srednji luk, isečen na četvrtine
- 2 velike šargarepe, oljuštene, 1 cela, 1 iseckana na kockice
- 1 srednji krompir, isečen na kockice
- 100 g rezanaca
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 17 g mešavine suvih začina
- svež ili sušeni peršun za ukras
- 2 stabljike celera, horizontalno isečene na pola
Recept za domaću pileću supu:
Kako biste napravili domaću supu napunite veliki lonac sa 950 ml vode. Dodajte luk, piletinu, 1 celu šargarepu i obe stabljike celera. Kuvajte na jakoj vatri dok tečnost ne počne da ključa, a zatim smanjite na lagano i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, dok meso ne omekša. Skinite sa vatre.
Pomoću sita procedite pileći bujon u posudu otpornu na toplotu. Izvadite meso iz sita i stavite u malu činiju, ostavite sa strane. Vratite proceđenu tečnost u lonac i zagrejte. Dodajte šargarepu i krompir iseckan na kockice.
Pomoću 2 viljuške, iseckajte komade piletine i bacite pileću kožu i kost. Dodajte piletinu u lonac. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte začine. Kada supa proključa, ubacite testeninu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se testenina ne skuva. Probajte i prilagodite začine. Ukrasite peršunom i servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i domaću supu sa krompirom i kukuruzom.
Pročitajte kako se pravilno kuva domaća supa
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Sočna baklava sa orasima
Pileća supa sa domaćim rezancima
Tradicionalan recept za slavski kolač
Nemačka krompir salata sa kobasicama
Domaći mančmelou sa musom od maline u sredini