Sastojci:

  • 3 srednja pileća bataka (2 bez kože i kostiju, 1 sa kožom)
  • 950 ml vode
  • 1 srednji luk, isečen na četvrtine
  • 2 velike šargarepe, oljuštene, 1 cela, 1 iseckana na kockice
  • 1 srednji krompir, isečen na kockice
  • 100 g rezanaca
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 17 g mešavine suvih začina
  • svež ili sušeni peršun za ukras
  • 2 stabljike celera, horizontalno isečene na pola

Recept za domaću pileću supu:

Kako biste napravili domaću supu napunite veliki lonac sa 950 ml vode. Dodajte luk, piletinu, 1 celu šargarepu i obe stabljike celera. Kuvajte na jakoj vatri dok tečnost ne počne da ključa, a zatim smanjite na lagano i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, dok meso ne omekša. Skinite sa vatre.

Pomoću sita procedite pileći bujon u posudu otpornu na toplotu. Izvadite meso iz sita i stavite u malu činiju, ostavite sa strane. Vratite proceđenu tečnost u lonac i zagrejte. Dodajte šargarepu i krompir iseckan na kockice.

Pomoću 2 viljuške, iseckajte komade piletine i bacite pileću kožu i kost. Dodajte piletinu u lonac. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte začine. Kada supa proključa, ubacite testeninu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se testenina ne skuva. Probajte i prilagodite začine. Ukrasite peršunom i servirajte toplo. Možda ćete želeti da napravite i domaću supu sa krompirom i kukuruzom.

Pročitajte kako se pravilno kuva domaća supa

BONUS VIDEO

Instagram/inspiredtaste Supa od sočiva

StvarUkusa