Sastojci:

  • 3 krompira
  • 2 šargarepe
  • 2 cela korena celera
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 beli deo praziluka
  • 150 g pilećeg filea
  • 200 g pilećih bataka (bez kože)
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašičica italijanskih začina
  • 1 list lovora
  • So i biber po ukusu
  • 2 l vode
  • 150 ml neutralne pavlake 
  • Seckani peršun
  • Kockice prepečenog hleba za serviranje

Priprema:

Gusta, mirisna i zasitna – ova krompir čorba sa piletinom i povrćem greje i telo i dušu. Idealna je za porodični ručak, posebno kada vam treba nešto domaće, okrepljujuće i na kašiku.

Savet:

Za još puniji ukus, na samom kraju dodajte kašičicu putera – čorba će biti još kremastija.

Sitno iseckajte crni i beli luk, praziluk, šargarepu i celer. U velikom loncu zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte praziluk, beli luk, šargarepu i celer. Dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pileći file i meso sa bataka isečeno na komade. Kratko propržite da meso pobeli. Posolite, pobiberite, dodajte paprike, italijanske začine i lovor. Promešajte.

Sipajte vodu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju (oko 30 minuta). Ubacite krompir sečen na kocke i kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude skuvan. Umutite pavlaku sa malo supe i sipajte u lonac uz mešanje. Kuvajte još 5 minuta. Ukoliko želite umutite sve štapnim mikserom da dobijete krem čorbu. Na kraju dodajte seckani peršun i poslužite uz prepečeni hleb.

Bonus video

00:45
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba? Izvor: Kurir televizija