Sastojci:
- 3 krompira
- 2 šargarepe
- 2 cela korena celera
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 beli deo praziluka
- 150 g pilećeg filea
- 200 g pilećih bataka (bez kože)
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica italijanskih začina
- 1 list lovora
- So i biber po ukusu
- 2 l vode
- 150 ml neutralne pavlake
- Seckani peršun
- Kockice prepečenog hleba za serviranje
Priprema:
Gusta, mirisna i zasitna – ova krompir čorba sa piletinom i povrćem greje i telo i dušu. Idealna je za porodični ručak, posebno kada vam treba nešto domaće, okrepljujuće i na kašiku.
Sitno iseckajte crni i beli luk, praziluk, šargarepu i celer. U velikom loncu zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte praziluk, beli luk, šargarepu i celer. Dinstajte nekoliko minuta. Dodajte pileći file i meso sa bataka isečeno na komade. Kratko propržite da meso pobeli. Posolite, pobiberite, dodajte paprike, italijanske začine i lovor. Promešajte.
Sipajte vodu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju (oko 30 minuta). Ubacite krompir sečen na kocke i kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude skuvan. Umutite pavlaku sa malo supe i sipajte u lonac uz mešanje. Kuvajte još 5 minuta. Ukoliko želite umutite sve štapnim mikserom da dobijete krem čorbu. Na kraju dodajte seckani peršun i poslužite uz prepečeni hleb.
Bonus video
