Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuvan pindžur

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave...

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

U posudu stavite vodu, ulje, sirće, so, šećer i biber u zrnu, dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša. Izvadite papriku uz pomoć cediljke i u istu vodu stavite da se kuva patlidžan. Kad je gotov, takođe ga pomoću cediljke izvadite u posebnu posudu. Skuvane papriku i patlidžan sameljite na mašini za meso. Sve pomešajte, dodajte ulje, ljute feferone (po želji) i kuvajte oko 3 sata.


Sastojci:

8 kg očišćene paprike
2 kg oljuštenog patlidžana
3 l vode
2 dl ulja
0,5 l sirćeta
150 g soli
200 g šećera
5 g bibera u zrnu
8 dl ulja
4-5 ljutih feferona (po želji)

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti