Možda vam ne deluje pratkično da čuvate jabuke preko zime jer one uvek mogu da se nađu na pijacama i u prodavnici, ali ovako je mnogo lakše. Kada se iseckaju, pošećere i preliju vodom one su spremne. Možete da ih koristite kada vam se jede kompot, pita sa jabukama, kolači... Nema čekanja da ih seckate ili da idete u radnju, samo uzmete koliko vam je potrebno.
- Sastojci:
- 2 kg jabuka
- sok od pola limuna
- 1 kašika šećera po tegli
- voda
Priprema:
U posudu sipajte vodu i sok od limuna. Jabuke očistite od semenki i isecite na kockice. Sipajte ih u vodu sa limunom i ostavite nekih 5 minuta. Zatim ih stavite u sterilisane tegle i u svaku sipajte po kašiku šećera. Sipajte vodu do vrha i zatvorite. Malo protresite teglu da se šećer rastvori, a zatim u šerpu stavite krpu i poređajte tegle. Sipajte vodu skoro do vrha i kuvajte. Kada provri kuvajte još 10 minuta, pa sklonite sa šporeta i ostavite u toj vodi još 2-3 sata. Kada se ohlade stavite ih u frižider.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač
Domaće posne zemičke od crvenog sočiva
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica