1. Na laganoj vatri rastopite šećer dok ne dobije zlatnožutu boju. Nakon toga dodajte med, piše Kurir.
2. Smokve nasečene na četvrtine dodajte u smesu šećera i meda i nastavite sa kuvanjem oko 90 minuta.
3. Kad dobijete kašastu masu, dodajte narendanu koricu pomorandže, cimet, vanilin šećer i limuntus.
4. Sve zajedno krčkajte još 30 minuta. U međuvremenu pripremite čiste i suve tegle za punjenje. Stavite ih u rernu 15 minuta na 120 stepeni radi dezinfekcije.
5. Gotov pekmez lagano sipajte u vruće tegle, dobro ih zatvorite i preokrenite ih naopačke nekoliko minuta, a zatim vratite u normalan položaj i ostaviti da se ohlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu