1. Kupus sitno naseckati, dodati malo soli i rukom dobro gnječiti dok ne omekša.
2. Kupus slagati u veću teglu, pritom ga dobro sabijati.
3. Na kraju ga prekriti listom kupusa i pritisnuti kamenčićem ili plastičnim malim krugom za tegle. Kupus će pustiti vodu i počeće za dan dva da peni, vri. Za 4 -5 dana ribanac će se ukuseliti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici -Stvar ukusa
Izvor: Žena blic
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus