1. Mesnate paprike ispecite na šporetu i ostavite ih tako neoljuštene da stoje jedan dan, piše Lisa. Sutradan u šerpu uspite ulje prema broju paprika (ako treba, kasnije ćete ga dodati još), ali ulje mora biti dobro zagrejano. 


Sastojci:

paprika (mesnate babure ili mesnate crvene šilje)

ulje

so

vinsko sirće

2. Svaku oljuštenu paprika umačite u ulje, odmah vadite i ređajte u toplu teglu. Svaki red paprika malo posolite. 

3. Napunite teglu da ostane tri prsta prazna. Ostavite paprike u tegli još jedan dan i potom ih nalijte vinskim sirćetom. Teglu samo poklopite tanjirićem jer paprike previru i izbacuju ulje.

4. Kad se završi vrenje (što paprici ništa ne oduzima od ukusa), dodajte još sirćeta da paprike u njemu ogreznu. Sad povežite tegle i opstavite s ostalom zimnicom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa