1. Kada smo počeli sa pravljenjem ove zimnice najpre ćemo oprati i pripremiti čeri tako što ćemo svaki preseći na pola.
2. Pleh u rerni potrebno je obložiti folijom i pažljivo ih ređati, tako da se međusobno ne dodiruju.
3. Nakon toga prelićemo ih sa maslinovim uljem, i posuti po njima šećer, biber, so, majčinu dušicu i ruzmarin.
4. U zagrejanoj rerni na 100 stepeni sušimo naše čerije, dobrih 2 sata. Najbolje je početi prvo sa manjom temperaturom oko 50 stepeni, pa kasnije povećavati.
5.Nakon dva sata ćemo isključiti rernu i ostaviti ih tu na toplom još narednih pola sata.
6. Za to vreme možemo pripremiti teglu temeljo je oprati vrućom vodom i ostaviti da se prosusi. Kada je spreman i paradajz i tegla nastavljamo sa radom.
7. U čistu teglu na dno ćemo sipati prtohvat soli i bibera, a zatim poređati cele češnje belog luka i vezice majčine dušice.
8. Sledeće što nas čeka je da poređamo fino osušeni paradajz, za koji ćemo se potruditi da pliva skroz u maslinovom ulju koje sipamo nakon ređanja.
9. Vek sušenog paradajza koji se drži u ulju je oko 6 meseci, ukoliko smo ga skladištili u frižider.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Recepti za svakog