1. Očistite kilogram paprika, najbolje somborke jer su sitnije i malo ljute.


Sastojci:

1 kg paprika

500 g mladog sira

1, 5 l mleka

so

2. Paprike posolite iznutra, pa nakon desetak minuta ocedite od soka koje su pustile.

3. Mladi sir izdrobite viljuškom i po potrebi posolite, pa njime napunite paprike do pola i složite uspravno u posudu u kojoj će stajati. 

4. Prokuvajte masnije mleko sa kašikom soli, pa dok je još toplo prelijte paprike i dobro zatvorite posudu. 

5. Kad se ohladi i prenoći stavite u frižider.

6. Još tri puta na svakih pet dana odlijte višak tečnosti, pa prelijte novim posoljenim i prokuvanim mlekom, oko pola litra, opet da prenoće, pa u frižider. Nakon tri nedelje činija će biti puna čvrste pavlake. Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Žena Blic