1. Očistite kilogram paprika, najbolje somborke jer su sitnije i malo ljute.
2. Paprike posolite iznutra, pa nakon desetak minuta ocedite od soka koje su pustile.
3. Mladi sir izdrobite viljuškom i po potrebi posolite, pa njime napunite paprike do pola i složite uspravno u posudu u kojoj će stajati.
4. Prokuvajte masnije mleko sa kašikom soli, pa dok je još toplo prelijte paprike i dobro zatvorite posudu.
5. Kad se ohladi i prenoći stavite u frižider.
6. Još tri puta na svakih pet dana odlijte višak tečnosti, pa prelijte novim posoljenim i prokuvanim mlekom, oko pola litra, opet da prenoće, pa u frižider. Nakon tri nedelje činija će biti puna čvrste pavlake. Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Žena Blic