1. Paradajz očistiti, samleti na mašini za mlevenje paradajza.
2. Staviti u šerpi da se kuva, na tihoj vatri, kada ispari sva voda iz paradajza, kada dobije malu gustinu, papriku somborku iseckati na četiri dela, pa ubaciti u paradajz, povremno mešati da ne zagori.
3. Kuvati jedno 6 minuta, pa staviti malo šećera.
4. Staviti beli luk, malo krupnije iseckan, pa kuvati sve dokle ne dobije onako lepu gustinu.
5. Kada bude pri kraju, i paprika bude lepo skuvana, ubaciti celer, pa sipati malo ulja, jednu šoljicu (kafenu) i kuvati dok se ulje lepo sjedini.
6. Kada počne da pršti staviti 3 kesice konzervansa, zavisi od količine, mada ja to sve od prilike. Kuvati još 1 do 2 minuta. Skloniti i tako vruće sipati u tegle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com