1. Paradajz očistiti, samleti na mašini za mlevenje paradajza.


Sastojci:

20 kg paradajza

4 kg paprike somborke

4-5 belog luka

celer

ulje

2-3 kašičice šećera

so

2. Staviti u šerpi da se kuva, na tihoj vatri, kada ispari sva voda iz paradajza, kada dobije malu gustinu, papriku somborku iseckati na četiri dela, pa ubaciti u paradajz, povremno mešati da ne zagori.

3. Kuvati jedno 6 minuta, pa staviti malo šećera.

4. Staviti beli luk, malo krupnije iseckan, pa kuvati sve dokle ne dobije onako lepu gustinu.

5. Kada bude pri kraju, i paprika bude lepo skuvana, ubaciti celer, pa sipati malo ulja, jednu šoljicu (kafenu) i kuvati dok se ulje lepo sjedini.

6. Kada počne da pršti staviti 3 kesice konzervansa,  zavisi od količine, mada ja to sve od prilike. Kuvati još 1 do 2 minuta. Skloniti i tako vruće sipati u tegle.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: recepti.com