1. Paradajz očistiti, samleti na mašini za mlevenje paradajza.
2. Staviti u šerpi da se kuva, na tihoj vatri, kada ispari sva voda iz paradajza, kada dobije malu gustinu, papriku somborku iseckati na četiri dela, pa ubaciti u paradajz, povremno mešati da ne zagori.
3. Kuvati jedno 6 minuta, pa staviti malo šećera.
4. Staviti beli luk, malo krupnije iseckan, pa kuvati sve dokle ne dobije onako lepu gustinu.
5. Kada bude pri kraju, i paprika bude lepo skuvana, ubaciti celer, pa sipati malo ulja, jednu šoljicu (kafenu) i kuvati dok se ulje lepo sjedini.
6. Kada počne da pršti staviti 3 kesice konzervansa, zavisi od količine, mada ja to sve od prilike. Kuvati još 1 do 2 minuta. Skloniti i tako vruće sipati u tegle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus