1. Ispecite papriku i petlidzan pa ih ostavite u posudi poklopljene da se upare pola sata. Lakše će se očistiti.
2. Za to vreme iseckati šampinjone na komadiće pa staviti da se dinstaju. Kada budu na pola gotovi skloniti sa vatre.
3. Očistiti papriku i patlidzan od ljuske i semena pa ih samleti na mašini za meso.
4. Pomešati šampinjone, mlevenu papriku i patlidžan, samleti beli luk, dodati ulje, biber, sok od paradajza so i lovorov list pa kuvati smesu na laganoj vatri uz stlano mešanje da ne bi zagorelo.
5. Ajvar je gotov kada se svi sastojci sjedine a ulje ispliva na površinu. Na kraju dodati vinobran i izmešati.
6. Sipati vruću smesu u zagrejane tegle pa staviti na 100 stepeni 10 minuta tegle u rernu.
Izvaditi tegle, zatvoriti i ostaviti na hladnom mestu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Domaći recepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus