Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji recept za kornišone u tegli

Ako ste ljubitelj kiselih krastavčića i bez njih ne možete da zamislite salatu u toku zime, ovo je pravi recept za vas!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kornišone operite u nekoliko voda, stavite na čistu krpu da se ocede pa ih uspravno poređajte u prethodno oprane tegle. U svaku teglu dodajte po jedan lorber, jedan cvet mirođije, kašičicu semena slačice i malo bibera u zrnu.


Sastojci:

5 kg kornišona

3 l vode

1 l sirćeta

3 kašike mirođije

lovorov list

6 kašika šećera

6 kašika soli

1 vinobran

biber u zrnu

seme slačice

Zatim sledi pravljenje preliva kojim se tegle pune:

Vodu i sirće pomešajte, dodajte so i šećer, dobro promešajte i stavite da provri. Kada počne da ključa sklonite sa šporeta. Ostavite da se smlači pa dodajte jedan vinobran i mešajte da se dobro rastopi. Sipajte preliv u tegle da skroz prekriju krastavčiće i dobro zatvorite svaku poklopcem.

Potom poređajte tegle u široku šerpu na čije dno ćete prvo staviti jednu krpu. Nalijte mlaku vodu do grla tegli i stavite na ringlu da voda ključa nekih 15-ak minuta. Kad krastavčići dobiju svetlo zelenu boju, a mehurići sa dna tegle krenu prema poklopcu, znak je da su kornišoni gotovi. Treba ih izvaditi iz tople vode i staviti u neko ćebe da se utople i tako prenoće. Sutradan se ređaju na policu špajza.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Opanak.net

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti