1. Kruške operite, oljuštite, očistite od semenki, isećite na kriškice, pa ih odmah stavljajte u vodu u koju ste iscedili limun da vam ne potamne.


Sastojci:

2 kg krušaka (očišćenih)

400-700 g šećera po kilogramu krušaka

štapić vanile ili 2-3 kesice vanilin šećera

2 limuna

2.5 dl vode

2. Kuvajte 2-3 min.na jakoj vatri, a zatim ocedite.

3. Skuvajte sirup od šećera i 2.5 dl vode, dodajte kruške, možete i malo soka u kome su se kuvale, nastruganu koru od limuna, pa kuvajte oko 45 min.uz povremeno mešanje.

4. Sirup treba da bude gust, a količina soka koju ćete dodati je oko dve čaše. Pred kraj kuvanja dodajte vanilu.

5. Ako želite da se vide komadići krusaka, možete ga tako sipati u vruće tegle, a ja sam na kraju izmiksala stapnim mikserom jer volim glatku masu.

6. Tegle malo zapecite u rerni na 100°, pa ih zatvorite metalnim poklopcima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com