1. Kruške operite, oljuštite, očistite od semenki, isećite na kriškice, pa ih odmah stavljajte u vodu u koju ste iscedili limun da vam ne potamne.
2. Kuvajte 2-3 min.na jakoj vatri, a zatim ocedite.
3. Skuvajte sirup od šećera i 2.5 dl vode, dodajte kruške, možete i malo soka u kome su se kuvale, nastruganu koru od limuna, pa kuvajte oko 45 min.uz povremeno mešanje.
4. Sirup treba da bude gust, a količina soka koju ćete dodati je oko dve čaše. Pred kraj kuvanja dodajte vanilu.
5. Ako želite da se vide komadići krusaka, možete ga tako sipati u vruće tegle, a ja sam na kraju izmiksala stapnim mikserom jer volim glatku masu.
6. Tegle malo zapecite u rerni na 100°, pa ih zatvorite metalnim poklopcima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus