Ćufte možete služiti u belom ili paradajz sosu, možete ih servirati uz krompir pire ili špagete i dodavati začine prema sopstvenom ukusu. Za koji god način se odlučili, dobijate ukusne zalogaje koji oduševljavaju sve gurmane.
Zbog toga što je ovako pripremljeno meso rado i često viđeno na trpezama, nekoliko saveta će vam dobro doći da usavršite pripremu pikantnog jela.
1. Mešano meso ili ne
Kulinarski stručnjaci se slažu u jednom - slobodno napravite mešavinu mlevenog mesa za pripremu ćufti. Preporučuje se kombinacija junećeg i svinjskog mesa kako biste dobili ćuftice bogatog ukusa.
Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
2. Hleb i jaja
Prezle ili komad nakvašenog hleba i jaja se ne koriste samo zbog sočnosti ćufti, već i zbog toga što lepo vežu sve sastojke. Zbog toga nemojte izostaviti ove sastojke u pripremi sočnih mesnih loptica.
3. Sir za jači ukus
Ukoliko želite ukusnije ćufte, smesi obavezno dodajte i rendani parmezan. Kako bi se lepo rasporedio u ćuftama, vodite računa da sir bude što sitnije izrendan.
Pročitajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
4. Začini za bolju aromu
Izaberite omiljenu kombinaciju biljnih začina i dajte ćuftama jedinstven pečat. Preporučujemo peršun, bosiljak ili origano.
5. Oblikujte ćufte rukama
Smesu ćete najbolje pomešati rukama, a tako ćete i najbolje formirati kuglice od mesa. Samo ne preterujte u mešenju - na taj način rizikujete da dobijete tvrde ćufte.
6. Veličina je zaista bitna
Veličina ćuftica zavisi od toga da li ih spremate za dodatak sendvičina, služite sa testeninom ili spremate ćufte u sosu. Idelana veličina za loptice u sosu je ona koja odgovara veličini loptice za golf. Ćufte veličine ping-pong loptice se lako mogu raspasti, a nisu preporučljive ni one veličine loptice za tenis.
7. Najukusnije su tamnobraon ćuftice
Ne preporučujemo da prepečete loptice, ali ćufte bez hrskave braon korice zaista nisu specijalitet koji će zadiviti gurmane.
Pogledajte i Ćufte u paradajz-sosu
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem