Iako možda izgleda komplikovano, sušenje jabuka je veoma jednostavno:
1. Jabuke prvo operite i oljuštite.
2. Potom im izdubite seme i isecite ih na kolutove.
3. Potopite u posoljenu vodu i ostavite da odstoje oko 5 minuta.
4. Kroz otvor kolutova provucite konopac i sušite ih na prozračnom mestu bez direktnog sunca.
Može i ovako: Kolutove rasporedite na pleh i sušite ih nekoliko sati u rerni na 70 stepeni dok ne budu sasvim suve.
NAPOMENA: Ukoliko sušite jabuke samo za čaj ili kompot, nema potrebe da im uklanjate seme i koru, jer će tako napici od njih biti još aromatičniji i slađi.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem