Iako možda izgleda komplikovano, sušenje jabuka je veoma jednostavno:
1. Jabuke prvo operite i oljuštite.
2. Potom im izdubite seme i isecite ih na kolutove.
3. Potopite u posoljenu vodu i ostavite da odstoje oko 5 minuta.
4. Kroz otvor kolutova provucite konopac i sušite ih na prozračnom mestu bez direktnog sunca.
Može i ovako: Kolutove rasporedite na pleh i sušite ih nekoliko sati u rerni na 70 stepeni dok ne budu sasvim suve.
NAPOMENA: Ukoliko sušite jabuke samo za čaj ili kompot, nema potrebe da im uklanjate seme i koru, jer će tako napici od njih biti još aromatičniji i slađi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus