U vrelim letnjim danima teško je sačuvati namirnice od kvarenja, pogotovo ako su veoma osetljive, kao što su to, primera radi, jaja. Na njih treba obratiti pažnju još prilikom kupovine.
Pre nego što ih kupite, otvorite kutiju u kojoj se nalaze i proverite da li su prljava i cela. Ako su čista i cela, držite ih obavezno u frižideru, ali ne u vratima (tu je temperatura viša nego na polici) gde je predviđeno, već u originalnoj ambalaži. Tu će se najbolje sačuvati ljuska i sprečiti isušivanje i prodor mirisa karakterističnih za frižider.
Ukoliko stoje duže u frižideru, jaja treba da iskoristite za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih tvrdo skuvajte za doručak. Zdravstveni stručnjaci savetuju da se potroše najduže za tri do pet nedelja od momenta kupovine. Ako se ne pojedu odmah nakon kuvanja, najduže posle tri dana boravka u frižideru treba ih baciti.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem