Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da se jaja ne pokvare u frižideru tokom letnjih meseci

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kako da se jaja ne pokvare u frižideru tokom letnjih meseci

Izvor: Foto: Shutterstock

U vrelim letnjim danima teško je sačuvati namirnice od kvarenja, pogotovo ako su veoma osetljive, kao što su to, primera radi, jaja. Na njih treba obratiti pažnju još prilikom kupovine.

Pre nego što ih kupite, otvorite kutiju u kojoj se nalaze i proverite da li su prljava i cela. Ako su čista i cela, držite ih obavezno u frižideru, ali ne u vratima (tu je temperatura viša nego na polici) gde je predviđeno, već u originalnoj ambalaži. Tu će se najbolje sačuvati ljuska i sprečiti isušivanje i prodor mirisa karakterističnih za frižider.

Ukoliko stoje duže u frižideru, jaja treba da iskoristite za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih tvrdo skuvajte za doručak. Zdravstveni stručnjaci savetuju da se potroše najduže za tri do pet nedelja od momenta kupovine. Ako se ne pojedu odmah nakon kuvanja, najduže posle tri dana boravka u frižideru treba ih baciti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Novosti

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti