U vrelim letnjim danima teško je sačuvati namirnice od kvarenja, pogotovo ako su veoma osetljive, kao što su to, primera radi, jaja. Na njih treba obratiti pažnju još prilikom kupovine.
Pre nego što ih kupite, otvorite kutiju u kojoj se nalaze i proverite da li su prljava i cela. Ako su čista i cela, držite ih obavezno u frižideru, ali ne u vratima (tu je temperatura viša nego na polici) gde je predviđeno, već u originalnoj ambalaži. Tu će se najbolje sačuvati ljuska i sprečiti isušivanje i prodor mirisa karakterističnih za frižider.
Ukoliko stoje duže u frižideru, jaja treba da iskoristite za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih tvrdo skuvajte za doručak. Zdravstveni stručnjaci savetuju da se potroše najduže za tri do pet nedelja od momenta kupovine. Ako se ne pojedu odmah nakon kuvanja, najduže posle tri dana boravka u frižideru treba ih baciti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus